Home » 2018 » Март » 11 » Rekomenduojami blokeliai namo statyboms
09:51
Rekomenduojami blokeliai namo statyboms

Namų statymas – vienas sudėtingiausių, daug laiko bei kūrybos reikalaujančių projektų. Belieka tik pridurti, kad jo tikrai nebūtų įmanoma įgyvendinti neturint statybinių medžiagų, todėl jų pasirinkimui būtina skirti ypatingą dėmesį. Tam, kad pasirinkimas būtų sklandus bei paprastas, būtina žinoti ir daug įvairios informacijos, pavyzdžiui, kokiomis savybėmis turi pasižymėti šiam tikslui skirtos statybinės medžiagos? Taigi, jau visai netrukus atsakysime į šį klausimą.

Ilgas tarnavimo laikas

Statybinės medžiagos, kurios bus naudojamos jūsų namų statybai, turi pasižymėti ilgu tarnavimo laiku. Belieka tik pridurti, kad labai dažnai yra galimybę rinktis net iš kelių statybinių medžiagų. Tokais atvejais vertėtų pirmenybę teikti tai statybinei medžiagai, kuri pasižymi ilgiausi tarnavimo laiku.

Šiluminė inercija

Gera gyventi namuose, kuriuose žiemos metu yra išsaugoma šiluma, tuo tarpu atėjus vasarai, patalpose išlieka maloni vėsa. Ar taip ir bus, priklausys nuo daugybės veiksnių, o vienas iš jų yra statybinės medžiagas. Jei norite išgauti būtent šį efektą, tokiu atveju rinkitės medžiagas, pasižyminčias šilumine inercija.

Ekologiškumas

Nors tai nėra pats svarbiausias rodiklis, dėmesį verta atkreipti į tai, kad žmogui visada palankiau gyventi tuose namuose, kurie yra pastatyti iš ekologiškų žaliavų.

Tvirtumas

Kuomet kalbame apie namų statybas, pasirinkimas turi būti vykdomas taip, kad būtų įsigyjamos pačios tvirčiausios medžiagos, garantuojančios kietumą bei stabilumą. Būtent iš tokių medžiagų bus galima pastatyti patikimus bei saugius pastatus.

Šalčiui atsparios medžiagos

Gyvename krašte, kuriame žiemą sulaukiam įspūdingų šalčių, todėl svarbu atkreipti dėmesį ir į dar vieną dalyką- reikia rinktis medžiagas, kurios būtų atsparios šalčiui.

Garso izoliacija

Dar ienas svarbus rodiklis, kurio negalima pamiršti renkantis statybines medžiagas, yra garso izoliacija. Medžiagos, kurios pasižymi šia savybe, užtikrina, kad namuose nesigirdės pašalinių garsų.

Vandens įgeriamumas

Renkantis statybines medžiagas, pirmenybę reikėtų teikti ir toms, kurios pasižymi mažu vandens įgeriamumu. Tokios medžiagos ilgai tarnauja bei sukelia mažiau nepatogumų.

Nedegios

Jei tik turite galimybę, visada rinkitės nedegias medžiagas. Tai leis sukurti saugią namų aplinką.

Savybių, kurias tiesiog privalo turėti statybinės medžiagos, yra ne tiek jau ir mažai, tad drąsiai galima sakyti, kad statybinių medžiagų paieškai būtina skirti ir laiko, ir pastangų. Juo labiau, kad iš jų bus statomi namai, kuriuose gyvensite, vadinasi, turite privalote pasirinkti teisingai.

Taigi, dabar jau žinote, kokiomis savybėmis turi pasižymėti visos statybinės medžiagos, ieškote konkrečių pasirinkimų? Jais gali tapti ir Arko blokeliai iš Boxe.lt, klinkerio plytelės fasadui, akyto betono blokeliai, medienos plokštės.

ARKO blokelių charakteristika

Šilumos garantija

Tinkamai parinkus termoizoliacinės medžiagos storį, mūro blokai ARKO tenkina net griežčiausius mūro šilumos laidumo reikalavimus. Be to, mūro blokai ARKO pasižymi termostabilumu, todėl Jūsų namuose visada bus sausa ir šilta žiemą bei vėsu vasarą.

Tvirčiausi, saugiausi

Namo sienų konstrukcija yra ilgalaikė, jeigu per visą numatytą naudojimo laiką ji išlieka stipri ir stabili bei tinkama naudoti. Namo ilgaamžiškumas priklauso nuo sienos tvirtumo ir atsparumo temperatūros pokyčiams. Po bandymų paaiškėjo, kad konstrukcijų iš mūro blokai ARKO ilgaamžiškumo trukmė siekia daugiau nei 100 metų.

Apsaugantys nuo triukšmo

Oru sklindantį triukšmą geriau izoliuoja tos medžiagos, kurių tankis didesnis. Mūro blokai ARKO dėl savo tankiausios sandaros geriausiai laiduoja tylą nuo triukšmo. Todėl jūsų namuose visada bus ramu, negirdėsite jokių nepageidaujamų garsų.

Ekologiški

„Iš gamtos gauta, suspausta ir atiduota naudojimui“. Mūro blokai ARKO yra gaminami tik iš natūralių žaliavų ir medžiagų (smėlio, kalkių ir vandens), sunaudojant mažiausiai elektros energijos. Jie neturi kenksmingų cheminių medžiagų ir atitinka visas higienos normas. ARKO yra švariausias mūro gaminys. Tai – sveiko gyvenimo būdo užtikrinimas.

Laidūs garams

Iš mūro blokų ARKO pastatytame name dėl gero vandens garų laidumo kur kas lengviau išvengiama kondensacijos galimybės. Drėgmės perteklius, prasiskverbęs pro sienas į išorę, pasišalina, o likusių patalpų nereikia daug vėdinti, todėl žiemą galima taupyti šilumą.

Atsparūs drėgmei

Mūro blokai ARKO pasižymi dideliu atsparumu vandens skvarbumui. Itin mažos blokų ARKO poros (mikrokapiliarai) neleidžia vandeniui skverbtis į medžiagos gilumą. Paprastai mūras iš blokų ARKO puikiai atlaiko įstrižai plakančius lietus ir liūtis. Be to, galima mūryti bet kokiu metu laiku.

Taip pat skaitykite:

Tiksliausi matmenys

Statant pastatus, dėl specialios mūro blokų ARKO formos ir matmenų tikslumo, galima gerokai sumažinti investicijos į statybas kaštus. Tai lemia mažesnės darbo sąnaudos ir trumpesnis mūrinimo laikas.

Nedegūs ir atsparūs ugniai

Statybos produktų gaisrinis pavojingumas įvertinamas dviem esminiais rodikliais: statybinių medžiagų degumu ir statybinių konstrukcijų atsparumu ugniai. Mūro blokai ARKO atitinka griežčiausius priešgaisrinius reikalavimus.

Pasidomėkite:

Category: Info | Views: 7135 | Added by: info | Tags: arko m12, arko m18, arko m24, arko m15, arko blokeliai | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar