Home » 2022 » Октябрь » 19 » Kaip išvengti pelėsio atsiradimo namuose
18:36
Kaip išvengti pelėsio atsiradimo namuose

Yra daugybė priežasčių, kodėl turėtumėte dėti visas pastangas, kad išvengtumėte pelėsio apsilankymo jūsų namuose. Jis gali būti labai pavojingas tiek jūsų sveikatai, tiek jūsų būstui. Gali sukelti įvairias ligas bei negalavimus, sumažinti darbingumą ir pažeisti namo konstrukcijas, o tuomet, jau tektų imtis didelės apimties remonto. Taigi, svarbu atlikti efektyvius veiksmus, kurie leistų išvengti pelėsio. Tačiau taip pat svarbu akcentuoti r tai, kad vieni veiksmai turėtų  būti atliekami kasdien, o štai, kitus veiksmus pakaks atlikti vos kartą per pusmetį. Taigi, kada ir ką reikėtų daryti?

Kokius veiksmus reikėtų atlikti kiekvieną dieną?

Tikrai yra kai kas, ką galite nuveikti kasdien, kad sumažintumėte pelėsio atsiradimo tikimybę savo namuose. Visų pirma, kasdien turėtumėte vėdinti savo namų patalpas. Visur, kur tik yra įmontuoti atveriami langai, praverkite juos ir palikite bent 10 – 15 minučių. Tačiau ir tai – dar ne viskas; taip pat reikėtų įsigyti ir drėgmės surinkėjų, ir juos kasdien palikti įjungtus bent kelioms valandos (jei norite kiekvienoje patalpoje laikyti po tokį prietaisą, tai bent įkurdinkite juos virtuvėje ir vonioje, kadangi būtent šiose erdvėse išsiskiria daugiausia garų. Taip pat, kiekvieną kartą, kai gaminate maistą, įjunkite ir gartraukį. Na, o, jei net plika akimi ant paviršių pastebite garų sankaupas, tiesiog nuvalykite juos minkšta bei sausa šluoste.

Naudinga pasidomėti:

Ką reikėtų daryti kartą per pusmetį?

Taip pat yra ir darbų, kurios siekiant išvengti susidūrimo su pelėsiu, derėtų atlikti kartą per pusę metų. Tai – stogo patikra. Reikėtų įsitikinti, kad stoge nėra pažeidimų, per kuriuos patenka vanduo ir kaupiasi drėgmė. Taip pat kartą per pusė metų, reikėtų patikrinti, ar nėra užsikimšę latakai – įvykus užsikimšimui, vanduo gali tinkamai nebenubėgti, todėl taip pat galimas drėgmės susikaupimas. Taigi, atlikite šiuos patikros darbus ir, jei reikia, atnaujinimo darbus taip pat.

Taigi, jau įvardijome, kokie darbai turėtų būti atliekami kiekvieną dieną, ir kokius darbus reikėtų atlikti kartą per pusę metų. Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad visada turėtumėte būti apsirūpinę ir tam tikromis priemonėmis. Tai – actas bei geriamoji soda. O taip pat – ir profesionalų sukurtas pelėsio valiklis. Šias priemones visada pravartu turėti savo namuose tam, kad vos tik pastebėję pelėsį, iš karto galėtumėte jį sunaikinti. Šios priemonės tikrai nepareikalaus daug išlaidų, tačiau užtikrins puikų efektą – apsaugosite savo namus bei sveikatą.

Taigi, visiems aktualūs klusimai ir atsakymai apie pelėsį lyg ir aiškūs, jei laikomasi tam tikrų gyvenimo elgsenos taisyklių biure ar nuosavuose namuose;

Straipsniu talpinimas

Category: Buitis | Views: 168 | Added by: aidasrakstys | Tags: pelesio valiklis, priemones nuo pelesio, geriausias pelesio naikinimo priemo, nuo pelesio | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar