Home » 2016 » Сентябрь » 8 » Ventiliuojami fasadai ir informacija apie juos
13:14
Ventiliuojami fasadai ir informacija apie juos

Ventiliuojami fasadai: ką apie tai reikia žinoti?

Kuomet kalbame apie fasadus, fasado šiltinimas bei apdaila yra tie procesai, kurie svarbūs, tačiau gerai pažįstami daugeliui žmonių, vis dėlto, dėmesį verta atkreipti ir į tai, jog yra ir nemažai tokių procesų ar pasirinkimų, kurie taip pat ne ką mažiau svarbūs, tačiau žmonės paprastai apie tai turi kur kas mažiau informacijos. Vienas tokių pasirinkimų yra ventiliuojami fasadai.  Ką apie tai svarbu žinoti kiekvienam vartotojui?

Bene vienas svarbiausių dalykų, kurį reikia paminėti kalbant apie ventiliuojamus fasadus, yra tas, jog būtent fasadai užtikrina palankias darbo sąlygas atėjus vasarai. Ne paslaptis, kad atšilus orams darbo sąlygos daugelyje biurų tampa tiesiog nepakenčiamos – oras taip įkaista, kad pasikeitusi atmosfera sukelia daug nepatogumų ne vienam darbuotojui: svaigsta galva, sunku susikaupti, mažėja darbo našumas. Akivaizdu, kad  pasirūpinti tinkamomis darbo sąlygomis yra kiekvieno save gerbiančio darbdavio užduotis. Belieka tik apgalvoti tinkamus sprendimus: vienu iš jų  galėtų tapti kondicionavimo sistemos, tačiau dėmesį verta atkreipti  į tai, jog šis pasirinkimas, palyginti su kitais, yra labai brangus, todėl, jei ofisas nedidelis arba gaunate nedidelį pelną, tokiu atveju natūralu, kad nesinorės daug investuoti. Belieka tik pridurti, kad yra ir kitas, kur kas mažiau kainuojantis sprendimas. Tai – ventiliuojami fasadai. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad tokio pobūdžio fasadai ne tik sukuria ventiliavimą, bet ir neleidžia tiesioginiams saulės spinduliams įkaitinti sienų. Būtent dėl šių priežasčių yra sukuriamas palankus mikroklimatas ofise. Esant tokiai tokioms sąlygoms, kiekvienas darbuotojas galės jaustis komfortabiliai.

Tačiau ką tik aprašytas ventiliuojamų fasadų privalumas tikrai nėra vienintelis, kuriuo gali pusgirti šis pasirinkimas. Dėmesį verta atkreipti ir į tai, jog būtent toks pasirinkimas tampa ne tik puikia, apsauga nuo saulės šilumos bei tiesioginių spindulių, bet ir nuo triukšmo. Akivaizdu, kad ofise svarbu garantuoti tylią aplinką, kurioje būtų galima susikaupti bei kokybiškai atlikti darbus.  Tačiau bene įdomiausia tai, kad neretai darbdaviai tiesiog nežino, kokių sprendimų imtis, tam, kad būtų garantuotos tokios sąlygos. Belieka tik daryti, kad  ką rinktis daug galvoti neteks tuo atveju, jei bus pasirinkti ventiliuojami fasadai – pastarieji tampa puikia apsauga ne tik nuo karščio, bet ir nuo triukšmo.

Vis dėlto, tai – tikrai ne visi privalumai,  kuriuos turi ventiliuojami fasadai,  pliusų yra   ir kur kas daugiau. Kokie yra likusieji? Apie tai kalbėsime kitoje dalyje.

Taip pat skaitykite:

Category: Info | Views: 10409 | Added by: info | Tags: griovimo darbai, saligatvio plyteles, ventiliuojami fasadai | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar