Home » 2016 » Сентябрь » 6 » Laivavedžio pažymėjimas arba teisė valdyti laivą
18:10
Laivavedžio pažymėjimas arba teisė valdyti laivą

Ką mokosi tie, kurie nori įgyti laivo teises?

Laivo teisės yra tiesiog būtinas atributas tuo atveju, jei norite tapti žmogumi, galinčiu valdyti laivą ar bet kurią kitą vandens transporto priemonę. Kokius etapus teks įveikti, jei norite turėti šias teises? Ką teks išmokti? Apie tai ir kalbėsime šį kartą.

Tiems, kurie nori įgyti teisę valdyti laivą ar bet kurią kitą transporto priemonę, teks sužinoti bei išmokti daug naujų dalykų. Taigi, apie ką teks mokytis? Kursų metu įgysite žinių įvairiomis temomis, štai keletas jų: motorinio pramoginio laivo sąvoka, laivų įrengimai jų konstrukcijos elementai, upių ir jūrų locija, jūrlapių skaitymas, jūrlapiuose, locmanų žemėlapiuose naudojami sutartiniai žymėjimo ženklai, navigacijos ženklai, navigacija, darbas su jūrlapiu, kurso skaičiavimas (nustatymas), laivo valdymas, manevravimas, stovėjimo ir reidų akvatorijos; laivų žiburiai ir dieniniai ženklai, jų reikšmė ir panaudojimas; laivybos Europos bei Lietuvos vidaus vandenimis taisyklės, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto laivybos taisyklės; Europos ir Lietuvos Respublikos vidaus vandenų transporto priemonių žiburių signalai, dieniniai ženklai; Europos ir Lietuvos Respublikos vidaus vandenų transporto priemonių garsiniai signalai; Europos ir Lietuvos Respublikos vidaus vandenų nurodomieji, draudžiamieji, ribojamieji, perspėjamieji ir kiti papildomi laivybos ženklai; gelbėjimo ir priešgaisrinės priemonės, signalai, ženklai, priemonių panaudojimas privalomi reikalavimai gelbėjimo ir priešgaisrinėms priemonėms; Europos ir Lietuvos Respublikos vidaus vandenyse, Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste naudojamas UTB radijo ryšys; Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksas; Lietuvos Respublikos vidaus vandenų transporto kodeksas, mažųjų, pramoginių laivų registravimo tvarka, žymėjimas ir techninė priežiūra, laivų nacionalinės priklausomybės atpažinimo ženklai, Lietuvos Respublikos valstybinės vėliavos ir kitų vėliavų naudojimas; žemėlapių (orlapių) skaitymas; tarptautiniai ir Lietuvos Respublikos, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto aplinkos apsaugos reikalavimai; pirmosios medicinos pagalbos suteikimas; vidaus vandenų laivų avarijų tyrimo taisyklės. Kaip matyti, šių mokymų metu yra įgyjamos žinios apie laivo konstrukciją, ženklus, signalus, praktinį plaukiojimą, žemėlapius, susipažįstama su taisyklėmis.

Belieka tik pridurti, jog pačių geriausių rezultatų pasieksite tuo atveju, jei neapsiribosite mokymų lankymu, bet ir nestokosite pastangų mokydamiesi savarankiškai. Nežinote, iš kur semtis žinių mokymuisi savarankiškai? Dažnas mokymo centras savo internetinėje svetainėje pateikia testų laivavedžiams (tai – puikus būdas pasitikrinti, kiek jau žinote, o taip pat ir sužinoti naujų dalykų); navigacinių ženklų ir šviesų aprašus; trumpą buriuotojo vadovą. Maža to, galite rasti mokomųjų įrašų, patariamųjų straipsnių.

Taip pat skaitykite:

Visą mokymosi procesą vainikuoja egzaminas, po kurio, LR saugios laivybos administracijoje yra įteikiamas laivavedžio pažymėjimas. Tiems, kurie neišlaiko jo, suteikiama galimybė bandyti dar kartą. Tik sėkmingai išlaikius egzaminą yra suteikiamos laivo teisės. 

Taip pat skaitykite:

Category: Info | Views: 1761 | Added by: info | Tags: laivavedžio pažymėjimas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ap, UTB radijo ryšys, teisė valdyti pramoginį laivą | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar