Home » 2017 » Ноябрь » 28 » Bakterijų riebalų gaudyklėms naudojimas
10:22
Bakterijų riebalų gaudyklėms naudojimas

Prieš padedant visus informuoti apie riebalų atskirtuvų priežiūros priemones bei jų panaudojimo specifiką susipažinkime ir su pačiais įrenginiais. Ne tik jų priežiūra yra svarbi, bet ir pačių riebalų gaudyklių sklandus darbas.

Riebalų gaudyklės - nuotekų valymo pirminis įrenginys - sistema, kurioje riebalai yra atskiriami nuo vandens ir sulaikomi talpykloje. Tokie įrenginiai nenaudojami buitinių nuotekų tvarkymui, nes yra labiau orientuotas į pramonės užterštų nuotekų valymui. Pagrindinės erdvės, kuriose dažniausiai galima atrasti riebalų gaudykles yra maisto gaminimo įmonės bei maisto tiekimo vietos, tokios kaip kavinės, barai, restoranai ar net viešbučiai.

Galintys įsivaizduoti jau dabar gali suprasti, kad gaminant maistą ar kitus panašius produktus nuotekose arba į jas patenka daug teršalų, tai ir maisto likučiai, gaminimo procese atsiradusios atliekos, įvairūs riebalai, aliejai ir kiti organiniai produktai. Patekusios į nuotekas šios medžiagos tarpusavyje jungiasi sudarydamos įvairius nenaudingus junginius. Kiekvienas gali įsivaizduoti ar prisiminti praktikoje, kai aliejus iš keptuves patekęs į vandenį tampa kitokios formos medžiaga, o atvėsus vandeniui jis tirštėja kol nesusidaro lipnus riebalo gumulas. Toks junginys pradžioje neatrodo pavojingas, bet nuotekų sistemoje tai yra priešas numeris vienas. Nereikia bandyti prisiminti reklamos apie bakterijas kanalizacijoje, čia kita sritis ir fantazuoti nereikia :) Taigi, toks riebalų gumulis yra lipnus, nuotekų metu jis bando prilipti prie vamzdyno sienelių, kol galiausiai nepasiekia riebalų atskirtuvo. Jame riebalas yra atskiriamas nuo vandens, tikslingai prilipinamas prie gaudyklės sienelių, kurios ir yra tam skirtos. Todėl likusios nuotekos ir organiniai likučiai jose teka į kitus valymo procesus užtikrinančius įrenginius. Nesugauti riebalai prilimpa prie vamzdyno sienelių, palaipsniui panašiu principu prie jų prilimpa ir kiti junginiai, taip nuotekų sistemos pralaidumas palaipsniui mažėja. O galutinį rezultatą to veiksmo visi galime įsivaizduoti lengvai, tai - nuotekų sistemos užsikimšimas. Tai didelė problema tiek stambioms, tiek smulkesnėms įmonėms. Todėl riebalų gaudyklių priežiūra taip pat svarbu rūpintis laiku ir kontroliuoti riebalų kiekį talpoje.

Taip pat skaitykite:

Riebalų gaudyklių ir riebalų skaidymo priežiūrai yra naudojamos buksvarus.lt bakterijos ir natūralūs fermentai. Jų atliekama funkcija yra aiški:

  • Užkirsti kelią kamščių ar pralaidumo sumažėjimo atsiradimui;
  • Buksvarus.lt efektyvios bakterijos riebalų skaidymui;
  • Naikinti nemalonius kvapus nuotekų sistemos ar riebalų gaudyklėse;
  • Užtikrinti sklandų tiek riebalų atskirtuvų, tiek nuotekų valymo sistemos darbą.

Buksvarus.lt bakterijos riebalų gaudyklėms naudojimas yra labai paprastas. Bakterijos į gaudykles pilamos arba beriamos mechaniniu būdu, suaktyvintos šiltame vandenyje iki 30-40 laipsnių. Pagal įmonės generuojamų nuotekų kiekį per savaitę ir mėnesį buksvarus.lt specialistai paskaičiuoja tam tikrą dozavimo kiekį, kuris prasideda nuo didesnės, taip vadinamos šokinės dozės. Biologinės bakterijos iš buksvarus.lt yra miltelių pavidalu, todėl į sistemą galima suberti dozavimo samtelio pagalba. Reguliarus ir kasdienis buksvarus.lt bakterijų naudojimas leis užkirsti kelią arba išspręs atsiradusias problemas riebalų gaudyklėse išskaidydamos riebalus ir atstatydamos nuotekų sistemos darbines funkcijas.

Category: Info | Views: 7401 | Added by: info | Tags: bakterijos nuotekoms, bakterijos valymo įrenginiams, bakterijos riebalų gaudyklėms, bakterijos kanalizacijai, bakterijos riebalų skaidymui | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar