Home » 2016 » Август » 16 » Pamatų liejimas ir jų tipai
19:54
Pamatų liejimas ir jų tipai

Kokie yra pamatų tipai?

Bene visos statybos prasideda nuo tos pačios užduoties – būtina išlieti pamatus. Tačiau dėmesį verta atkreipti į tai, jog pamatų liejimas yra vienas iš etapų,  kurį pradedant, pirmiausia teks nuspręsti, kokio tipo pamatus pasirinkti. Na, o tam, kad  galėtumėte priimti patį tinkamiausią sprendimą, pirmiausia turite žinoti, kokių  apskritai yra pamatų  tipai. Tad kokie jie ir ką būtina žinoti apie kiekvieną pamatų tipą?

Juostiniai pamatai

Vienas iš galimų pasirinkimų yra juostiniai pamatai. Tačiau vos tik pradėjus kalbėti apie šio tipo pamatus, kone vienas greičiausiai įvardijamų dalykų yra jo trūkumai – pasirodo, nori išlieti šio tipo pamatus, būtina iškasti labai daug žemės bei atlikti didelės apimties betonavimo darbus. Nesunku pastebėti, kad šių darbų poreikis šiek tiek apsunkina procesą  ir tampa tam tikru trūkumu. Dar vienas akcentas, kuris taip pat gali tapti tam tikru trūkumu, yra tas, jog tai yra bene pats brangiausias pasirinkimas. Vis dėlto, nereikia manyti, kad juostiniai pamatai ir  yra garsūs vien tik savo trūkumais – specialistai teigia, jog tuo atveju, jei po savo namu norite turėti ir rūsį, juostiniai pamatai yra labiausiai  tinkantis pasirinkimas.

Gręžininiai pamatai

Dar vienas pasirinkimas, kuris jūsų laukia tuo atveju, jei jūsų domina pamatu liejimas yra gręžininiai pamatai. Jei esate iš tų žmonių, kurie ypač vertina laiką ir pageidauja, kad visi darbai būtų atlikti kaip įmanoma greičiau, tokiu atveju šie pamatai yra bene labiausiai tinkantis pasirinkimas, kadangi būtent šio tipo  pamatų įrengimas pareikalaus ypač mažai laiko – visi parengiamieji darbai atliekami per trumpą laiko  tarpą.

Stulpiniai pamatai

Jūsų sprendimo laukia ir stulpiniai pamatai. Pastaruosius geriausia yra rinktis tuo atveju, jei ruošiatės statyti karkasinį namą, tačiau neplanuojate įrengti rūsio. Kalbant apie kainą – paprastai tai yra pigiausias pasirinkimas.

Taip pat skaitykite:

Kaip matyti, pamatai  yra įvairių tipų, todėl tik belieka nuspręsti, kokio tipo pamatai yra tinkamiausi jūsų statiniu. Vis dar negalite apsispręsti? Kreipkitės į specialistus – jie,  įvertinę jūsų situaciją, parinks tinkamiausią pamatų tipą. Vis dėlto, būtina paminėti ir tai, jog egzistuoja nemažai dalykų, kuriuos įvertinę ir patys nesunkiai nuspręsite, kokie pamatai tinka jūsų atveju. Siekiant pasirinkti tinkamiausius pamatus, reikėtų įvertinti: hidroizoliacines bei termoizoliacines pastato savybes, grunto stiprumą, pamato apsaugas nuo kritulių (svarbu tinkamai įrengti drenažą, laikantis tam tikrų reikalavimų).

HAUS betoniniai blokeliai tvoroms - Boxe.lt. HAUSStatybų apžiūra.

Statybinės medžiagos.

Category: Paslaugos | Views: 10232 | Added by: info | Tags: haus pamatiniai blokeliai, haus pamatu blokeliai, haus blokeliai, haus | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar