Home » 2019 » Февраль » 11 » Riebalų gaudyklių valymas verčia išlaidauti? Išbandykite granules riebalų skaidymui!
20:02
Riebalų gaudyklių valymas verčia išlaidauti? Išbandykite granules riebalų skaidymui!

Tenka pastebėti, kad riebalų gaudyklės yra sumontuotos kone kiekvienoje maisto gaminimo bei maitinimo įstaigose. Tokiais pirminiais nuotekų valymo įrenginiais naudojasi kavinės, barai, restoranai, viešbučiai ir maisto pramonės gamyklos. Šių įstaigų gamybos proceso metu yra sugeneruojamas didelis nuotekų kiekis su dideliu užterštumo procentu. Kad gamyboje atsirandantys maisto likučiai, riebalai ir kitos utilizavimui paliekančios medžiagos neužterštų kitų nuotekų, tam užtikrinti ir garantijai ir yra naudojami atskirtuvai, kitaip dar vadinami riebalų gaudyklėmis.

Riebalų gaudyklės

Riebalų gaudyklių yra įvairių. Mažesnės nėra tokios sudėtingos kaip didesnės. Paprasti atskirtuvai turi vieną arba kelias sekcijas, kuriose riebalai ir maisto likučiai yra atskiriami nuo nuotekų. Didelių pajėgumų gaudyklės turi daugiau nei kelias sekcijas maksimalaus nuotekų išvalymo užtikrinimui. Gamyboje atsirandantys teršalai yra sugaudomi ir tokiu būdu yra suvaldomas užterštumo procesas. 

Naudinga pasidomėti:

Riebalų gaudyklių valymas

Vienas iš paprastų riebalų atskirtuvų valymo procesų yra mechaninis jų valymas. Kavinės ar viešbučio restorano valdytojas, pastebėjęs, kad jų riebalų gaudyklės funkcionalumas prastėja, kviečia valymo komandą. Atvykusi komanda, aukšto slėgio agregatu išvalo gaudyklę, kad ši vėl galėtų maksimaliai funkcionuoti. Tik bėda ta, jog toks riebalų gaudyklės valymas yra gan didelė prabanga. Tenka pastebėti, kad mažos kavinukės ar barai, stengiasi kuo rečiau valyti atskirtuvus, kad išlaidos neprivestų prie bankroto. Atsisakius brangių valymo paslaugų, tokiose įstaigose gaudyklės pradeda kimštis, atsiranda pertekliniai riebalų kiekiai, kurie ir toliau nuteka į kanalizaciją. Tokios klaidos veda prie dažnai užsikemšančių procesų, kuriems pašalinti taip pat tenka kviesti meistrus, o šie, vėl išrašo nemažas sąskaitas už paslaugą. Maitinimo įstaigų ir maisto gaminimo gamyklų vadovams naudinga žinoti, kad yra ir kitas valymo būdas.

Riebalų gaudyklės valymas granulėmis

Atskirtuvų valymui skirtos granulės yra cheminė priemonė. Atmintina, kad granulių pagalba, riebalų gaudyklės valymas tampa ne galvos skausmu, bet paprastu problemos šalinimo įrankiu. Cheminė priemonė atskirtuvams nėra uždelsto veikimo priemonė. Granulės suveikia akimirksniu, kai ant jų viršaus yra užpilamas verdantis arba karštas, virš 80 laipsnių temperatūros vanduo. Reakcijos metu, riebalai ir maisto likučiai pirmoje ir antroje sekcijose yra ištirpdomas iki vandens lygio skystumo. Ant atskirtuvų tinklo susikaupę riebalai yra pašalinami cheminės reakcijos keliu, kuri trunka apie 10-20 minučių. Keliais žodžiais tariant, vandeniui dar nespėjus atvėsti Jūsų riebalų gaudyklė bus švarut švarutėlė ir vėl paruošta maksimalaus krūvio atlaikymui.

 

Taip pat skaitykite:

 

Koks reikalingas kiekis norint išvalyti

Siekiant išvalyti kuo didesnį gaudyklės plotą tenka panaudoti daugiau ir granulių. Jei atskirtuvo talpa yra apie 5 kubinius metrus, rekomenduojama pirminė valymo dozė yra apie 200 gramų. Šis kiekis yra tiesiogiai suberiamas į pirmą gaudyklės sekciją per priemonėms skirtą angą. Po to yra užpilamas jau minėtas verdantis vanduo. Prasidėjus reakcijai teks palaukti iki 20 minučių ir liekanas nuplauti stipria vandens srove. Jei riebalų sluoksnis gaudyklėje yra įsisenėjęs ir įgavęs kietą pagrindą, granules galima panaudoti kelis kartus. Vėlesniais kartais, panaudojant mažiau granulių bet dažniau, galima užtikrinti pilną švarą riebalų gaudyklėje.

Kiek kainuoja riebalų skaidymo granulės

Iš pirmo žvilgsnio, granulių kaina gali atrodyti kone kosminė. 1 kilogramas granulių gali kainuoti iki 100 eurų. Bet išvadų daryti skubėti nereikėtų, nes nežinote, keliems kartams valyti užtenka tokio kiekio. Taigi, vieno kilogramo už 100 eurų Jums gali užtekti iki 5 kartų riebalų gaudyklės išvalymui. Palyginimui, jei už 1 valymo valandą Jūs leidžiate sau išleisti apie 120 eurų, tai už 100 eurų, galite atlikti net 5 valymus. Kas sudėjus mechaninius įkainius 5 kartams, gautųsi apie 600 eurų. Tad kuris gaudyklių valymo būdas yra pigesnis galite skaičiuoti ir spręsti patys.

Internetinis puslapis, kuriame galima atrasti šių granulių - Buksvarus.lt

Category: Info | Views: 5319 | Added by: info | Tags: riebalų gaudyklių valymo priemonės , priemonė riebalų gaudyklės valymui, granulės atskirtuvų valymui, riebalų gaudyklių valymas, granulės riebalų skaidymui, granulės riebalų gaudyklės valymui | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar