Home » 2019 » Февраль » 14 » Kokius faktus žinote? Keraminės čerpės, o tai?
17:58
Kokius faktus žinote? Keraminės čerpės, o tai?

Apie kiekvieną gaminį galima pateikti labai daug informacijos. vis dėlto, visą informaciją galima suskirstyti į dvi dalis – pagrindinę (kurią svarbu žinoti kiekvienam) ir šalutinę (kuri – ne tokia svarbi, tačiau tikrai gali praturtinti jūsų žinių bagažą). Na, o šiandien siūlome sužinoti keletą įdomių faktų apie keramines čerpes.

Keraminės čerpės puikiai tinka architektūrinę  vertę turintiems pastatams

Įprasta manyti, kad tokia danga puikiai tinka tais atvejais, kai reikia užtikrinti tvirtumą, masyvumą, ilgą tarnavimo laiką ar puikų estetinį vaizdą. Su šia nuomone tikrai galima sutikti, tačiau svarbu papildyti, kad būtent tokia danga yra vienas svarbiausių akcentų visiems pastatams, kurie turi architektūrinę vertę.

Geležies kiekis, esantis molyje – vienas svarbiausių veiksnių, lemiančių gaminio spalvą

Visiems puikiai žinoma, kad čerpės, pagamintos iš keramikos, yra įvairių spalvų, tačiau daugelis net nesusimąsto, kad vienas pagrindinių veiksnių, lemiančių spalvą, yra geležies kiekis molyje. Taigi, kuo jos daugiau, tuo čerpės spalva yra intensyvesnė.

Nors pradinės investicijos bus didesnės, vėliau teks skirti mažiau išlaidų stogo priežiūrai bei atnaujinimui

Kalbant apie tokią dangą yra svarbu pažymėti ir dar vieną momentą, apie kurį neretai net nesusimąstoma. Jei nuspręstumėte dengti stogą čerpėmis, tokiu atveju jūsų lauktų didesnės pradinės investicijos, tačiau puiki žinia ta, jog vėliau jums teks patirti kur kas mažiau išlaidų, skirtų stogo priežiūrai bei atnaujinimo darbams.

Atsparios UV spinduliams

Dar vienas faktas, kurio turbūt nežino daugelis, tačiau tai nei kiek nesumažina jo svarbos, skamba taip: iš keramikos pagamintos čerpės yra atsparios UV spinduliams.  

Atsparios rūgštims

Atsparumas neigiamą poveikį galintiems padaryti veiksniams, visada yra vertinamas kaip teigiama savybė. Ne paslaptis ir tai, kad įvairių kilmių rūgštys visada buvo vertinamos, kaip neigiamą poveikį turinčios medžiagos. Taigi, jei gaminys yra joms atsparus, vadinasi, yra dar vienas privalumas, kurį verta  paminėti. Gera žinia ta, kad iš keramikos pagamintos čerpės yra atsparios rūgštims. Taigi, galite būti tikri, kad laikui bėgant tokia stogo danga nepraras savo estetikos bei geriausių savybių.

Taip pat skaitykite:

Čerpių gamyba užtrunka maždaug 3 savaites

Dar vienas įdomus faktas, kurio, galbūt nežino daugelis, yra susijęs su čerpių gamybos trukme. Pasirodo, keramikinės čerpės tikrai nėra tas gaminys, kurį būtų galima pagaminti per labai trumpą laiko tarpą – gamybos procesas užtrunka apie 3 savaites. Ir tai dar ne viskas: gamybos procesui atlikti yra reikalinga brangi įranga.

Category: Statybinės medžiagos | Views: 5321 | Added by: info | Tags: kerames cerpes charakteristika, keraminės čerpės, cerpes, cerpiu techniniai duomenys | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar