Home » 2019 » Апрель » 23 » Kaip sukurti patogų mikroklimatą namuose?
17:14
Kaip sukurti patogų mikroklimatą namuose?

Labai dažnai žmonės yra įvardija namus, kaip vieną pačių saugiausių vietų pasaulyje. Ir toks statutas suteikiamas kalbant ne tik fiziniu, bet emociniu aspektu. Ir iš tiesų, juk būtent namai yra mums geriausiai pažįstama erdvė ir čia galime rasti ramybę net po didžiausių gyvenimo netikėtumų. Vis tik, labai svarbu pabrėžti, kad siekiant savo namus paversti iš tiesų pačia saugiausia vieta, būtina kurti ir palankų mikroklimatą. Tačiau, kaip tai padaryti? Egzistuoja labai daug įvairių būdų, tačiau, jei siekiate pačių efektyviausių bei patikimiausių, tuomet šis tekstas yra skirtas būtent jums.

Kaip išvengti pelėsio namuose?

Bene vienas didžiausių sveiko namų mikroklimato prieš yra pelėsis. Namų, kuriuose jis atsiranda, gyventojai ilgainiui patiria įvairių sunkumų, iš kurių didžiausi – galimybė susidurti su sveikatos problemomis. Ne paslaptis, kad būtent dėl peslio kyla įvairios alerginės reakcijos, be to, atsiranda tikimybė sirgti kvėpavimo takų ligomis. Taigi, dar prieš statant namus, vienu svarbiausių klausimų tampa šis: ką daryti, kad būtų išvengta pelėsio namuose? Ypač protingas sprendimas yra naudoti kuo daugiau medžiagų, kurios praleistų orą. Jos gali būti įvairios, o bene geriausias sprendimas – čerpės. Kaip žinia, būtent namo stogas sudaro ypač didelį plotą. Taigi, jei jis bus dengiamos iš orui pralaidžios dangos, pelėsio atsiradimo tikimybė namuose sumažės labai daug kartų.

Taip pat skaitykite:

Žmonės geriausiai jaučiasi tuose namuose, kurie žiemos metu geba išlaikyti šilumą, o vasarą – gaivią vėsą

Kaip žinia, viena iš puikaus mikroklimato galimybių yra ta, kad žmogus jaučiasi puikiai. Vis tik, pastebima, kad kur kas geresne savijauta gali pasidžiaugti gyventojai, gyvenantys namuose, kurie žiemą geba išlaikyti šilumą, o vasarą – džiugina malonia vėsa. Taigi, ką reikia daryti, kad namuose būtų būtent tokia situacija? Pasirodo, siekiant sukurti namus, kurie vasarą džiugintų vėsa, o žiemą – išlaikytų daugiau šilumos, reikėtų dengti stogą čerpėmis. Kitais žodžiais, jei siekiate sukurti palankų namų mikroklimatą, tai geriausias sprendimas – čerpės. Stogocerpes.lt cerpes yra geriausias pasirinkimas. Nesvarbu, kurios rūšies pasirinksite gaminį, ar tai būtų keraminės, ar betoninės čerpės, ir žiemą ir vasarą jausite malonų komfortą. Žiemą stogo danga nepraleis šalčio ir namuose sulaikys šilumą. Vasarą, net ir pačią karščiausią, karšti per Stogocerpes.lt čerpes nepateks į namų vidų, todėl namuose bus kur kas vėsiau nei lauke.

Naudinga žinoti, kad bet kurio tipo čerpės yra geriausias pasirinkimas net ir patiems išrankiausiems. Tai Jūsų namo stogo dangos ilgaamžiškumas, nes nesugeria ir nesulaiko drėgmės. Nekeičia formų dėl oro kaitos įtakos bei saulės spindulių. Kaitinant saulei, čerpės nekeičia ir savo spalvos. Todėl norintiems natūralumo bei ilgaamžiškumo, čerpės iš Stogocerpes.lt - pigiau ir greitai. Sutaupykite savo brangų laiką.

Būtina drėkinti patalpas

Ne pamirškite ir tai, kad sveikatai palankus mikroklimatas susiformuos tik tuo atveju, jei bus palaikomas tinkamas drėgmės lygis. Na, o, kad taip būtų, taip pat teks įdėti papildomų pastangų, ypač tuomet, kai tęsiasi šildymo sezonas. Taigi, būtent šiuo laikotarpiu nepamirškite drėkinti patalpų: jei neturite specialaus drėkintuvo, puikiai tiks ir paprastas buteliukas su vandeniui bei purkštuvu. Juos patalpintas drėkinkite bent keletą kartų per parą.

Category: Statybinės medžiagos | Views: 5135 | Added by: info | Tags: cerpes, betoninės čerpės, keraminės čerpės, kaip išvengti pelėsio namuose, stogo danga, patalpų drėkinimas | Rating: 5.0/1
Total comments: 1
avatar
0
1 aidasrakstys • 19:53, 11.03.2022
Naudinga pasidomėti, kaip užkirsti kelią pelėsio atsiradimui namuose, kaip kovoti ir kuri priemonė - geriausia.
avatar