Home » 2018 » Ноябрь » 26 » Fizinio asmens bankrotas Europos Sąjungoje 2
09:29
Fizinio asmens bankrotas Europos Sąjungoje 2

Pirmoje šio teksto dalyje jau aptarėme esminius fizinio asmens bankroto proceso ypatumus, o taip pasidomėjome, kaip šis procesas yra vykdomas Latvijoje. Na, o šį kartą paminėsime keletą svarbių detalių apie tai, kaip šis procesas yra vykdoma Dž. Britanijoje bei Švedijoje.

Fizinio asmens bankrotas Europos Sąjungoje

Naudinga pasidomėti:

Fizinio asmens bankrotas Dž. Britanijoje

Tie, kurie skaitė informaciją apie fizinio asmens bankroto bylą Latvijoje, ko gero, pamena, kad procesas gali užtrukti ir ne vienerius metus. Situacija šiuo klausimu yra visai kitokia, jei bankroto byla bus keliama Dž. Britanijoje. Pasirodo, čia tai padaryti galima (tuo atveju, jei nėra nustatoma pažeidimų), vos per kelias dienas. Dar vienas teigiamas dalykas yra ta, jog neegzistuoja jokia konkreti skolų suma, nuo kurios būtų pradedamas bylos kėlimas. Lyginant su Airija, tai yra dideli pranašumas, kadangi čia skolos gali būti nurašomo tik tuo atveju, jei jos yra didesnės nei 20 000 eur. Kaip ir kalbant apie Latviją, taip ir Dž. Britanijoje, bankroto byla gali būti keliama tik tuo atveju, jei asmuo čia dirba bei gyvena ilgiau nei 6 mėnesius. Visas bankroto procedūros procesas vyksta prižiūrint teismo paskirtam pareigūnui ar bankroto administratoriui. Dar svarbu pabrėžti, kad bankroto iškėlimo ir pat jo procesas vyksta elektroninėje erdvėje. Kaip matyti, dėl daugybės įvairių priežasčių, palankiausio sąlygos šiai procedūra yra sudaromo būtent Dž. Britanijoje.

Fizinio asmens bankrotas Švedijoje

Tam, kad fiziniam asmeniui būtų keliama bankroto byla Švedijoje, jis turi gyventi bei dirbėti šioje šalyje, tačiau nenumatoma kuriam laiko tarpui. Dar viena svarbi detalė yra ta, jog fizinio asmens bankroto byla šioje šalyje gali būti keliama ne tik Švedijos piliečiams, bet ir kitų šalių piliečiams, įskaitant ir mūsų šalies gyventojus. jei kalbant apie fizinio asmens bankrotą Latvijoje, yra nustatyta konkreti skolų suma, tai kalbant apie Švedijos atveju, skolų suma nėra nustatyta. Teigiama, kad asmuo turi turėti tiek skolų, kiek jų nebegali padengti – tuomet gali būti keliama fizinio asmens bankroto byla. Taip pat svarbu pabrėžti, kad šios bylos iškėlimas yra įmanomas tikrai ne visais atvejai, pavyzdžiui, jei bus nustatyta, kad asmuo ėmė paskolą azartiniams žaidimams. Vis dėlto, jei pažeidimų nėra nustatoma ir byla keliama, tokiu atveju svarbu pabrėžti, kad į nurašoma skola gali būti įtrauktos ir tos skolos, kurių asmuo patyrė užsienio šalyse.

Naudinga žinoti: Fiziniu asmenu bankrotas Lietuvoje - http://fizinioasmensbankrotas.info

Kontaktai

Tel. +37064511169

El. paštas: centrinisbankrotobiuras@gmail.com

 

Dirbame visoje LIETUVOJE

Adresai:

Vilniuje:  A.Vivulskio g. 7 – 414, LT 03162, Vilnius Darbo laikas: 9:00 – 18:00. Pirm – Penk. 

Category: Bankrotas | Views: 7395 | Added by: info | Tags: bankrotas, ar naudinga fiziniam asmeniui bankr, fizinio asmens bankrotas, bankroto įstatymas, asmens bankrotas, fiziniu asmenu bankrotas | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar