Home » 2018 » Октябрь » 21 » Kodėl verta pasinaudoti fizinio asmens bankrotu?
10:43
Kodėl verta pasinaudoti fizinio asmens bankrotu?

Tie, kas jau domėjosi galimybe bankrutuoti žino, kad 2013 metais įsiteisėjo fizinių asmenų bankroto įstatymas, kuris, fiziniams asmenims suteikia galimybę išbristi iš finansinės krizės ir liūno. 

2008 metų krizės atgarsiai ir pasekmės vis dar jaučiamos ir iki šių dienų. LR Bankrotų departamentas pateikia įspūdingą statistiką, kuri rodo, kad bankrutuoti išdrįsta vis daugiau lietuvių. Žinoma, bankrotas fiziniam asmeniui skamba kaip gėdingas poelgis ir nesugebėjimas išspręsti atsiradusių finansinių sunkumų. Suprantama, kad dėl 100 ar 1000 eurų skolos, fiziniai asmenys bankrutuoti neketina. Bankroto įstatyme yra numatyta, kada asmenys gali tikėtis Valstybės pagalbos ir skelbti bankrotą.

Fizinio asmens bankrotas

Pagal FABĮ (fizinių asmenų bankroto įstatymas), fiziniais asmenimis yra laikomi LR piliečiai, ūkininkai ir pagal individualią veiklą verslą vykdantys asmenys. Susidūrę su finansiniais sunkumais, kai mėnesio išlaidos viršija įsipareigojimų sumą, tada galimas skelbti ir asmeninis bankrotas.

Naudinga pasidomėti:

Nuo ko prasideda bankroto procedūra?

Jei fizinio asmens, gali būti iš šeimos, pagal Vyriausybės patvirtintą mėnesio minimalų atlyginimo dydį, skolos viršija 25-is jų algų dydžius, tokiu atveju galima svarstyti apie asmens bankroto paskelbimą. 

Bankroto išsikelti kaip fiziniam asmeniui nepavyks nesąžiningiems lietuviams, turintiems žalingų įpročių, priklausomybę nuo azartinių žaidimų, alkoholio ar narkotinių medžiagų. Asmenims, kurie tyčia tikisi bankroto procedūros, kad išvengtų finansinės atsakomybės, kuri atsirado baudžiamosiose ar sukčiavimo bylose.

Pati bankroto procedūra prasideda nuo diskusijos su bankroto administratoriumi. Būtent administratorius, viso bankroto proceso laikotarpio metu bus Jūsų atstovu teismuose, bendraujant su kreditoriais ir užtikrinant bankrutuojančių asmenų teisme priimto plano laikymosi. Užbėgant už akių, naudinga žinoti, kad patys sau, išsikelti bankroto asmenys negali, negali ir jų artimieji ar draugai. Bankrutuoti nusprendusių asmenų bankroto procesą pradeda teismas. Į teismą, išnagrinėjęs visus asmenų pateiktus būtinus dokumentus, su prašymu kreipiasi bankroto administratorius. Po prašymo pateikimo, sprendimą priima ir teismas. Atmintina, kad bankrutuoti gali tiek pavieniai asmenys, tiek šeimos. Bankrutuoti šeimai yra net pigiau, nes bankrotas skelbiamas kaip vienam asmeniui, todėl už bankrutavimui skirtą procedūrą sumokėsite mažesnę kainą.

Asmenų apsauga

Teismui priėmus palankų sprendimą dėl fizinio asmens bankroto, nutraukiami visi finansiniai kreditorių, antstolių ar skolų išieškojimo įmonių veiksmai prieš bankrutuojančius asmenis. Bankrutuoti nusprendę asmenys yra pilnai apsaugoti nuo bet kokio išieškojimo, nes pradedamas įgyvendinti teismo patvirtintas mokumo atstatymo planas.

Mokumo atstatymo planas

Finansiškai raštingi bankrutuojantys asmenys, mokymo atstatymo planą gali sudaryti patys. Bet dažniausiai, tai atlieka bankroto administratorius, nes jo kompetencija vykdant bankrotą nuo A iki Z leidžia asmenims sutaupyti laiko. Kuo greičiau paskelbiamas bankroto procesas ir patvirtinamas planas, tuo greičiau baigsis ir pats įgyvendinimo procesas. Pagal fizinių asmenų bankroto įstatymo pataisas, bankroto planas yra įgyvendinamas ne ilgiau nei 3 metus. Po bankroto plano įgyvendinimo, likusi skola asmenims yra nurašoma. Bankrutavę asmenys tampa finansiškai laisvi ir niekam neskolingi! Bankrotą skelbę ir užbaigę žmonės atsitiesia ne tik finansiškai, bet ir psichologiškai.

Bankrutuoti nėra gėda

Jei esate sąžiningas Lietuvos pilietis, Jums neturėtų būti gėda dėl savo finansinių sunkumų. Jūs atsakote tik prieš valstybę, savo šeimą ir save. Todėl didelių sunkumų turintiems, rekomenduojama drąsiau domėtis tokia galimybe ir ryžtingai imtis savo ir šeimos finansinės apsaugos nuo antstolių ar skolų išieškojimo įmonių. 

Nekentėkite, išdrįskite pasinaudoti Valstybės siūloma pagalba - Fizinioasmensbankrotas.info

tel.+37064511169 (taip pat galima pasiskambinti Viberunnamed programėle )

centrinisbankrotobiuras@gmail.com

Dirbame visoje LIETUVOJE

Adresai:

Vilniuje:  A.Vivulskio g. 7 – 414, LT 03162, Vilnius Darbo laikas: 9:00 – 18:00. Pirm – Penk. 

Category: Bankrotas | Views: 5464 | Added by: info | Tags: asmens bankrotas, fiziniu asmenu bankrotas, fizinio asmens bankrotas, bankroto įstatymas, asmeninis bankrotas, fizinių asmenų bankroto įstatymas | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar