Home » 2019 » Сентябрь » 17 » Prieš pasirenkant čerpes privalu gerai pasvarstyti
12:47
Prieš pasirenkant čerpes privalu gerai pasvarstyti

Atsiradus kokybiškai dangai, tokiai kaip čerpės, atsirado poreikis tobulinti ir stogų konstrukcijas. Kadangi čerpės, kokios jos bebūtų, visumoje sukuria ne mažą svorį, todėl jei čerpės yra ilgaamžės. Gali atlaikyti net kelis amžius, tai tam netinkama konstrukcija gali subirti ženkliai ankščiau. Todėl renkantis čerpes naudinga pasirinkti ir kokybišką stogo konstrukciją.

Stogo čerpės

Įvairių namų stogai gali būti dengti kuria nors pasirinkta čerpių rūšimi, bet yra ir tokių statinių, kurių stogo čerpėmis niekas nedengia. Pradėkime nuo to, kad stogo čerpės yra naudojamos gyvenamųjų ar administracinių pastatų stogų dengimui ar atnaujinimui. Suprantama, kad tokių namų konstrukcijos bei stogai yra tam pritaikyti. Tačiau, įvairūs sodo nameliai ne visi gali atlaikyti tokį svorį, todėl prieš užsisakant medžiagas yra naudinga atlikti skaičiavimus ne tik čerpių išeigai ant stogo, bet ir susidarančiam bendram svoriui. Be to, naudinga apskaičiuoti ir viso stogo su konstrukcija svorį dėl tų pačių priežasčių, kad jei stogo konstrukcija svorį atlaikys tai nereiškia, kad tam yra pritaikytos ir sienos, namo pamatai.

 

Taip pat skaitykite:

 

Kiti statiniai

Ne vien sodo nameliai gali neatitikti techninių reikalavimų ir atlaikyti stogo dangos iš čerpių. Yra kiti pastatai, kurių net nenaudinga dengti čerpėmis, nebent jis randasi namo kieme ir yra derinamas su juo. Kalba eina apie garažo stogą, tai kone vienintelis statinys, kuriam nėra reikalo išlaidauti. Jei šalia stovintis namas yra dengtas čerpėmis neprivalu jomis dengti ir garažą. Tam gali pakakti kitos rūšies dangos, kurios gali būti ženkliai pigesnėmis ir tarnauti tiek pat. Pavyzdžiui, bituminės čerpės gali tam pasitarnauti ir be to, turint jų plačią spalvų gamą, nesudėtingai garažo stogo priderinsite prie gyvenamojo namo stogo spalvos. Tad keistai atrodytų garažo stogelis čerpėmis, kuris randasi vienoje iš garažų bendrijų. 

Svarbu nuspręsti

Prieš apsisprendžiant, kurios čerpės dengs Jūsų namų ar kitų statinių stogą svarbu nuspręsti visos statinių konstrukcijos yra tam tinkamos. Atmintina, padarius didelę klaidą, galima ne tik prarasti dalį lėšų ir patirti didelių nuostolių, bet ir patekti į rizikos zoną. Juk niekas nenori rizikuoti savo, savo šeimos, artimųjų ar draugų gyvybėmis. Todėl visada rimtai pasverkite kokias čerpes pirkti naudingiau ir jei techninės galimybės nesutampa, verčiau ieškokite kitos dangos, kuri būtų ne taip sunki. Toks sprendimas leis dar ir sutaupyti lėšų.

 

Category: Statybinės medžiagos | Views: 572 | Added by: info | Tags: stogo cerpes, cerpes, stogo danga, cerpes stogui, stogo dangos | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar