Home » 2018 » Сентябрь » 6 » Kaip atkimsti kriaukle, kanalizacija, vonia, tualeta
16:16
Kaip atkimsti kriaukle, kanalizacija, vonia, tualeta

Naudinga viską pradėti nuo pradžių.

Iš kur atsiranda kamščiai?

Tenka pripažinti, kad kasdien į kriaukles bei tualete leisdami vandenį matome kokios medžiagos patenka į kanalizacijos sistemą. Virtuvėje, dažniausiai į kriauklę patenka maisto likučiai, įvairios kilmės riebalai bei valymui skirtos priemonės. Vonioje, bei prausimosi priemonių į sanitarinį mazgą patenka ir odos likučiai bei plaukai. Tualete, kartu vandeniu ir pagamintomis mūsų trąšomis į kanalizaciją patenka ir celiuliozė, kitaip tariant - popierius ir įvairi chemija, kurios pagalba bandome išvalyti klozetą nuo bakterijų bei apnašų. Žinoma, kad tų medžiagų kiekis per dieną nėra labai didelis, bet kai kurie mūsų neteisingi įpročiai buityje, veda prie tos problemos apie kurią ir kalbame - susidaro kamščiai.

Taip pat skaitykite:

Įpročių turime daug, bet vienas iš pagrindinių, tai yra visų maisto likučių pylimas į tualetą. Pabandykite prisiminti, kiek kartų per mėnesį į tualetą supilate maisto likučius, kurių nesuvalgė Jūsų šeima. Nuo vieno ar kelių kartų taip, nieko nenutinka, bet tai atliekant reguliariai, tarkim kartą ar kelis per mėnesį, po metų ar kelių galima tikėtis ir nuotekų pralaidumo sumažėjimo. Mažėjantis pralaidumas veda prie padarinių - kamščio susiformavimo. Tai į kanalizaciją kartu patekę riebalai, maisto likučiai, plaukai, celiuliozė, odos atplaišėlės ir kitos buityje naudojamos priemonės. Kartu jos pradeda jungtis į kietėjančių riebalų junginius, kurie dažniausiai prilimpa prie sienelių. Juk žinote, kad riebalai, patekę į vėsų vandenį pradeda stingti?

Taigi, susidarius junginiams ir prilipus prie kanalizacijos sistemos sienelių, pamažu yra "ruošiama" Jums staigmenėlė - kamštis. Kamščiai gali susidaryti bet kurioje kanalizacijos sistemoje. Tai užsikimšęs tualetas, kanalizacija, vamzdynas, užsikimšusi vonia ir suprantama - virtuvės kriauklė.

Dažniausios kamščių atsiradimo vietos yra tos, kuriose yra generuojamas didelis kiekis teršalų nuotekose. Pirma galėtų būti virtuvė: maisto likučiai ir riebalai, labai greitai ir dažnai užkemša po kriaukle esantį sifoną, kitaip dar vadinamą alkūnę. Kita eilėje galėtų būti vonia. Plaukai, švaros priemonės, muilas ir kitos priemonės dažnai kemša sistemą, todėl dažnam tenka ieškoti priemonių vamzdžiams atkimšti arba, dažnai pažįstamiems užduoti klausimą, kurias prasideda kaip atkimstivonia, kriaukle, usikimsusi tualeta, arba kaip atkimsti uzsikimsusi tualeta.

 

Category: Paslaugos | Views: 4906 | Added by: info | Tags: kaip atkimšti kriauklę, priemones vamzdziams atkimsti, kaip atkimšti kanalizaciją, kaip atkimsti tualeta, kaip atkimsti kriaukle, kaip atkimsti vonia | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar